1 Mart 2009 Pazar

Papatyam Dizisi: "Necati " | Metin Akpınar



Çankırı’lı, babadan kasap… 40 yıl kasaplık yaptıktan sonra dükkanını oğlu Lütfü’ye bırakmış. Üç kere evlenmiş… Ayrı annelerden iki oğlu olmuştur. Necati’in üç kere evlenmesinin nedeni çocukların başında bir anne istemesi, ev işleri için ise bir kadına ihtiyaç duymasıdır.

Necati’nin en önemli özelliği ikna gücüdür. Sağlam bir çenesi vardır, farklı açıdan bakarak işine gelmeyen her tezi çürütebilir. Dediğim dedik diyen bir yapısı vardır. Çünkü herşeyin en doğrusunu düşünebildiğine inanır. Gözü sürekli çocuklarının üzerindedir ama bunu çok uzaktan yapar. Çok sıkışmadıkları sürece problemlere müdahale etmez. Duygusal bir adamdır ama duyguları göstermenin ayıp olduğuna inanan bir kuşaktan olduğu için çatlasa da başkalarının yanında duygusallaşmaz. Ama kendi başına kaldığında gözleri dolabilir.

Necati’nin ciddi bir mal varlığı vardır. Kasaplıktan kazandıklarıyla İstanbul’da kimsenin yüzüne bakmadığı arsalara yatırım yapmış ve şimdi 7-8 daire sahibi olmuştur. Ama her boşandığı karısına birer daire vermiş, mal varlığı giderek azalmıştır.

Necati’nin her zaman kalabalık bir ailesi olmuştur. Yalnızlığa hiç alışık değildir. Yalnızken tedirgin olur. Feride’yle evlenmek istemesenin en büyük nedeni de budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin