1 Mart 2009 Pazar

Papatyam Dizisi: "Feride"



Ege’lidir. Babası memur, annesi evkadınıdır. Liseyi bitirmiş, üniveristeye gidememiştir.

20’li yaşlarında aşık olmuş ve evlenmiştir. 30 yıllık evliliğinde üç çocuk sahibi olmuştur.

Feride aydın bir kadındır. Çocuklarının okuması ve mutlu olması için çok çalışmıştır. Evine ve ailesine düşkündür. Aynı zamanda titizdir ve ayrıntılara önem verir.

Feride’de güçlü bir annelik duygusu vardır. Çocukları büyümüş olmasına rağmen hala dertleriyle ilgilenir ve korumacıdır. Feride nadiren sinirlenir ama sinirlendi mi önünden kaçmak gerekir. Onu en çok sinirlendiren şey yalan söylenmesidir.

Bir gün Feride kocasını sekreteriyle yakalar ve anında boşanır. Üç çocuğu sayesinde tekrar mutlu olmayı başardıysa da önce büyük kızı ŞEBNEM evlenerek evden ayrılır, sonra oğlu VEDAT çalıştığı şirket tarafından yurtdışına gönderilir, en sonunda da küçük kızı ÖZGE bir üniversiteden burs kazanıp Ankara’ya gider. Böylece Feride yalnız yaşamaya başlar. Yalnız kalmasıyla birlikte hayat hem pratik yönleriyle hem de psikolojik olarak zorlaşmaya başlar. Kendini güvende hissetmemektedir. Ayrıca maddi şartlar da onu zorlamaktadır. Yani Feride, dillendirmese de hayatında şiddetle birine ihtiyaç duymaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin